levensboom

 

 

Swarte Ruiters 8,
9351 NN  LEEK,
Tel: 0594-580129
mob: 06-36566346

 

 

 

 

 

Therapie├źn

Regressie / ReÏncarnatietherapie Wat is Regressie of Reïncarnatietherapie: Regressietherapie gaat er van uit, dat een traumatische ervaring vaak wordt verdrongen. Dat betekent dat je niet meer weet wat er is gebeurd, misschien zelfs niet meer weet dat er iets is gebeurd. Daarvoor komen heelvaak klachten in de plaats. Dat kunnen angsten of pijnen zijn, maar ook fobieën, ziektes, relatie en of leerproblemen.
Het kan zich uiten in nare dingen die je blijven achtervolgen. Het onderbewuste creëert dit om jou te vertellen : "Er is iets, ik wil dat je er naar kijkt".
Door het te blijven negeren, ontwikkel je blokkades, je zet het trauma vast, je schakelt over op je overlever waardoor je bepaalde dingen waar je bang voor bent, probeert te ontwijken.
Zo beperk je dus je zelf en dus je leven. Maar vroeg of laat krijg je er toch last van. Je wilt het niet voelen, niet weten, je blijft het verdringen omdat het te pijnlijk is.
Misschien ben je daarom wel erg veel gaan eten, drinken, roken, of ben je drugs gaan gebruiken of pillen gaan slikken. Misschien heb jij je helemaal op je werk of op je hobby gestort.
Allemaal ontwijktechnieken om maar niet te hoeven voelen, om maar niet te hoeven stilstaan wat jou dwars zit of pijn doet.
Tijdens de Regressie of Reïncarnatietherapie leer je hier op jou manier echt te voelen en naar het probleem te kijken, om het alsnog op jou tempo en op jou manier te gaan verwerken. Al werkende zal je soms ontdekken dat het probleem in dit leven alles te maken heeft met een probleem in een vorigleven.
Door naar de wortel van dit probleem te gaan en de pijn hier van te leren voelen, te analyseren en dit te renoveren zul je het verwerken en oplossen.
Dingen blijven zich herhalen totdat jij de boodschap hebt begrepen.
Je zal direkt merken hoe dit je leven verandert. Is de geest gezond, dan zal het lichaam met gezondheid volgen.

Emotioneel Lichaamswerk

Wat is Emotioneellichaamswerk: Emotioneellichaamswerk is een zeer doelmatige werkwijze voor mensen die zich emotioneel verder willen ontwikkelen, voor mensen die meer van hun leven willen maken en voor mensen die verlangen naar een verdieping in hun leven, die te maken heeft met spiritualiteit en bewustwording.
Het is inmiddels algemeen bekent wat voor gevolgen het heeft wanneer gevoelens onderdrukt en niet geuit worden. Het kan zich uiten in overspannenheid, depressieviteit, maar ook allerlei ziekten en kwalen. De oorzaak van de spanning of stress ligt volgens ons in het niet meer kunnen of durven uiten van je gevoelens en je emoties. Je leeft constant in een strijd tussen het voelen en het denken.
Met emotioneellichaamswerk hopen we dat je leert hoe je die strijd kunt stoppen. Daarnaast leer je hoe je meer van uit het gevoel kunt leven. Dat je naar de mensen waarmee je leeft, woont en werkt kan zeggen wat je voelt. Dat je niet meteen, wanneer er iets voorvalt, bedenkt wat je zou moeten zeggen of doen, maar simpel reageert vanuit je gevoel. Het wezenkenmerk van ons menszijn is dat wij het leven subjectief of psychisch ervaren.
Ook is er lichamelijk voelen of ervaren. Dit is vaak een signaal dat aangeeft dat we moeten oppassen. We branden ons aan de hete kachel en hebben vanaf dat moment geleerd om voor kachel op te passen. Dit lichamelijke voelen, ervaren we in ons lichaam. Hoewel we het psychisch voelen ook in ons lichaam ervaren, is het iets totaal anders.
Het is de uitdrukking van hoe we het leven ervaren. Het zijn gevoelens van pijn, verdriet, vreugde, extase, kwaadheid, haat, verbondenheid enz.. Zowel psychische pijn als vreugde zijn er opdat wij van het leven kunnen leren. Met emotioneellichaamswerk leer jij je voelen weer te benutten als richtinggever in je leven.
Pas wanner het voelen weer aanwezig is ben je instaat je leven constant bij te sturen.
Je leert te leven op een voor jouw eigen unieke manier. Emotioneellichaamswerk is een samenvoeging van vele therapeutische technieken met werkwijzen ter bevordering van de persoonlijke groei en spiritueleontwikkeling. Zo omvat emotioneellichaamswerk o.a. bio-energetica, adem-werk, reichiaanslichaamswerk, gestalt, meditatie, affirmaties en ook positief denken.

In onze praktijk wordt Emotioneellichaamswerk ook wel gecombineerd met Regressietherapie

ZEN - SHIATSU -Therapie

Wat is Zen-Shiatsu-Therapie

Zen-Shiatsu is afkomstig uit Japan. Het is een vorm van Fysio-therapie, Acupunctuur en Chiropraktie. Doormiddel van druk op meridianen en acupunctuurpunten wordt de lichaamsenergie KI weer in balans gebracht, waardoor het ziekzijn verdwijnt en de gezondheid weer hersteld wordt.
Hoewel de naam "Shiatsu" letterlijk alleen "vingerdruk" betekent, worden er ook andere delen van de hand gebruikt, en zelfs de ellebogen en de knieën.
Een ander onderdeel van Shiatsu is het behandelen van gewrichten en de manipulatie van de wervelkolom t.b.v. het centrale zenuwstelsel.

T'ai Chi Ch'uan

T'ai Chi Ch'uan spreek je uit als tai tsji tsjoean.

T'ai Chi Ch'uan is een traditioneel systeem van oefeningen, dat berust op de filosofie van Tao, het yin en het yang. Men gelooft in China sinds de oudste tijden, dat de levenskracht of de energie Chi de bron is van al het leven. Deze energie komt tot uitdrukking in de polaire krachten yin en yang. Yin en yang vormen, als tegenstellingen die voordurend weer met elkaar in evenwicht komen, een niet te scheiden eenheid.
De T'ai Chi Ch'uan - oefeningen volgen dit systeem op een volmaakte wijze: iedere beweging kent haar tegendeel, op een opwaartse beweging volgt een neerwaartse, op een voorwaarte een achterwaartse, op een sluitende beweging een openende, enz. Zijn uiterlijke vorm bestaat uit vloeiende, harmonische bewegingen, die op een langzame manier, zonder inspanning, worden uitgevoerd.
T'ai Chi Ch'uan wordt voornamelijk beoefend voor de gezondheid, meditatie, maar ook voor de zelfverdediging. De oorsprong van T'ai Chi Ch'uan moet gezocht worden in het Kung-fu bij de Shaolin moniken. Tijdens de lessen proberen we de cursist vertrouwd te maken met de fundamentele principes van T'ai Chi Ch'uan. De oefeningen die tijdens de cursus worden beoefend, behoren tot de Yang-stijl. Deze stijl is de meest verbreide en populairste stijl van het T'ai Chi Ch'uan. T'ai Chi Ch'uan maakt je uiterlijk en innerlijk sterk, en evenwichtig van geest.

Zen-Do-In Yoga

De meridianen en de Ki levensenregie

Do-In betekent letterlijk kanalen openen. En die kanalen zijn de meridianen, die over en door ons lichaam lopen. (meridianen zijn onzichtbare kanalen maar wel te voelen en te ervaren) Langs deze meridianen stroomt de levensenergie ki. Deze levensenergie ki is in het gehele universum aanwezig. Zen is de spirituele benadering van het leven, zoals het leven in al zijn eenvoud bedoeld is. Het bewust worden van het zijn in jezelf.
De mens is energie De mens is, zoals alles, een manifestatie van kosmische energie. Vanuit de traditionele oosterse filosofie en geneeswijzen is deze energie verdeeld in twee tegengestelde, elkaar aanvullende relatieve krachten, het yin en het yang. In alles zijn deze twee energetischekrachten aanwezig, dus ook in het menselijke lichaam. De wisselwerking tussen de twee krachten yin en yang, veroorzaakt de energiestroom ki.
Zen-Do-In bestaat uit een serie oefeningen, die de ki-stroom of levensenergie in het lichaam stimuleert en versterkt. Hierdoor blijf je gezond, of lossen je klachten bij regelmatig oefenen op.

Oefeningen Zen-Do-In oefeningen die gebruikt worden zijn heelerg gevarieerd, maar volgorde en variatie zijn belangrijk, b.v. als je voorover buigt, moet je ook achterover buigen. Draai je naar rechts, moet je ook naar links draaien enz. Veel gebruikte oefeningen zijn,: meditatie, ademhalings oefeningen, meridiaanstrekkingen, klankoefeningen, qi gong oefeningen, spier en pees versterkende oefeningen, kloppen, masseren, oefeningen met z'n tweeën enz.